ÁSZ TeamAkikre számíthatsz

Támogatónk:

mora logo s
 

ÁSZ TEAM

 

ITT TALÁLHATOD ELŐZŐ TÁBORUNK ÉS KORÁBBI TÁBORAINK TANÁRI GÁRDÁJÁNAK MUNKÁSSÁGÁT BEMUTATÓ TÁJÉKOZTATÓT. 
Az AKTUÁLIS TÁBOR CSOPORTVEZETŐIT KÜLÖN MEGJELENÍTJÜK
MIUTÁN A TANÁRUNK MEGJELENT A FŐOLDALUNKON!

TANÁR FOTÓK2222
Gáspár András Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. Az ÁSZ Tábor művészeti vezetője immáron 13. éve. Az ÁSZ Drámaiskola alapítója, tanára. Évekig dolgozott az RTL KLUB műsorvezető-főszerkesztőjeként és a Magyar Televízió műsorvezetőjeként. A S.Ö.R. és G.Ö.R.CS. című előadásokban látható jelenleg a Hatszín Teátrum színpadán,  ahol 2017-ben mutatták be az „Arian Mole újabb kínszenvedési a felnőttkor küszöbén” című rendezését. 2019-ben két színdarabot rendezett. A Pinceszínházban látható a "MEGHALLGATÁS" című pszichokrimi és a Szentendrei Teátrum ősbemutatója a "PETŐFI-JÁTÉK" című zenés játék, amely 2020 tavaszán a Pesti Magyar Színház színpadán újra látható. Ismert szinkronhang (pl. Amerikai Pite - Stifler; Jamie Oliver; Kung-fu Panda; Gulliver; Suicide Squad - JOKER). Az RTL-KLUB Barátok közt című szappanoperájában Petrik Gedeon ügyvéd megformálója. 2016-ban a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó) fesztiválprogamjának programvezetője volt. 2019 decemberétől a TV2 "Minta apák" című sorozatának szereplője.

Tavaly költözött az Ász tábor Somogydöröcskére. 2019-ben nagyon izgultunk, hogy vajon az új helyszín bejön-e, működik-e? Nos, annyira a helyére került minden, hogy 2020-ra megszületett az ÁSZ/TWICE gondolata, azaz, hogy újra kipróbáljuk, milyen az, ha megint 2 tábort  rendezünk meg. Régen volt ilyen kalandunk, nagy izgalommal várom, hogy a különböző arculatú Ász tábor milyen közösségeket vonz be. Lesz-e különbség az elvakultan dolgozó challenge fiatalok és a munka mellett bulizni vágyó ifjak nyári kalandja között. Lesz persze biztos, aki mindkét táborba jön. Ők minkét életérzést megtapasztalják,. Az Ász tábor 13 éve az életem része. Állíthatom: mind a 16 eddigi tábor nagyon más és mégis nagyon hasonló volt. Nem csak azért, mert mindig zokogtunk a végén. Az alkotás, a nagy röhögések és ölelések is mindig ugyanolyan fontosak voltak! Így lesz ez idén is akár klasszikus, akár challenge diákunk leszel.! !

Gáspár  András


TANÁR FOTÓK242  

Balázs Ágnes a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. 2008 óta szervezője és vezetője az ÁSZ Színjátszó Tábornak. Az ÁSZ Drámaiskola vezetője, tanára.Színésznő, drámaíró, író, és zeneszerző. Évekig televíziózott. Számos film hősnőjének szinkronhangja. (Pl. Harry Potter - Bellatrix). 2003 óta jelennek meg könyvei. 2004 óta a Móra Könyvkiadó állandó szerzője. Több színdarabja mellett, "Andersen, avagy a mesék meséje" című zenés játéka számos hazai színház repertoárján szerepelt és Németországban három színház is játszotta a darab balett változatát. Társírója az "Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén" című színdarabnak, amelyet a Hatszín Teátrum mutatott be 2017-ben. 2019-ben "Meghallgatás" című színdarabját a Pinceszínház és "Petőfi-játék" című street work-out musicaljét a Szentendrei Teátrum mutatta be. A Petőfi-játék története 2020 márciusában a Pesti Magyar színház színpadán folytatódik.  Honlapjának címe: www.balazsagnes.hu  

Az Ász Classicról:
Drága régi és új Ászosok! Szeretettel várlak benneteket a birodalmamban, ahol elengedjük a félelmeket, feloldjuk a gátlásokat,
és bebizonyítjuk mindenkinek, de elsősorban önmagunknak, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint amennyit gondoltunk magunkról.
Gyertek bátran az „érzelmek földjére”, ahol már az első napon csodálatos barátságok születnek. Azon leszek, és azon leszünk valamennyien,
hogy szeretetteljes légkörben dolgozhassatok, és kiderüljön, micsoda kincsek vagytok valamennyien!Tartsatok ki, mindjárt itt a nyár!!!:-)

Ász Challengeről:
Nagyon szeretek együtt alkotni, gondolkodni veletek. Ebben a táborban háromszor is lehetőséget kapunk arra, hogy megálmodjunk egy-egy előadást.
A táborhelyen előadott és látott darabok úgy élnek bennem, mintha filmen láttam volna őket, nagyon erős élmény valamennyi.
Dolgozni fogunk reggeltől estig, de meglátjátok, még a pörgésben is megtaláljuk a harmóniát. Nagyon várom a közös munkát! :-)

Balázs Ágnes


TANÁR FOTÓK232 

Felhőfi-Kiss László a Nemzeti Színház Stúdiójában Bodnár Sándor tanítványa volt. Színművész diplomáját a Miskolci Nemzeti színházban szerezte. Pályája során az alternatív és a kőszínházi szférában is aktív színházcsinálóként dolgozott és dolgozik együtt olyan neves színházi alkotókkal, mint Pintér Béla és Mohácsi János.  Nevéhez fűződik az Utolsó Vonal  társulat megalapítása. Jelenleg színészként az Örkény István Színházban a Patika (R: Mohácsi János) és a Kertész utcai Shaxpeare-mosó (R: Bodó Viktor),a Pesti Magyar Színházban a Tündér Lala (R: Halasi Dániel), valamint a Manna Produkció Francia rúdugrás (R: Mohácsi István) című előadásban látható.Három rendezése tekinthető meg többé-kevésbé rendszeresen: a Pinceszínházban a Michael Ende: A pokoli puncs című előadás,  illetve két független színházi produkció az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány gondozásában  (egyik címe Pink Grapefruit, avagy amit anyád nem mondott el apádnak, a másik pedig a Tiszta vicc című előadás). A rendezés mellett drámákat ír, 7-8-9-10-11 darabja már színpadra került.  Évek óta  Pesti Magyar   Akadémia tanára,  jelenleg az egyik másodéves osztály osztályfőnöke.

Számomra mindig öröm okos, tehetséges, nyitott, kíváncsi, energikus, kreatív fiatalemberek között színházzal foglalatoskodni.
Az ÁSZ Táborban pedig pontosan ezt tehetem. Az elmúlt két alkalommal is rengeteget tanultam a csoportomban dolgozó srácoktól,
a többi csoport produkcióiból. Azt gondolom, hogy remek előadásokat alkottunk közösen. A Tábor kiváló alkalom arra,
hogy (jobban) megismerjük saját magunkat, megismerjünk másokat, ilyen-olyan kapcsolatokat létesítsünk, beszélgessünk, vitatkozzunk,
alkossunk, bulizzunk és focizzunk.
Ha az idei Tábor csak annyira lesz jó, mint a tavaly előtti és a tavalyi, akkor baromi-nagyon-szuper-jó lesz!

Felhőfi Kiss László


BARNI KÉP1 

Dékány Barnabás 2016-ban diplomázott színészként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Bagossy László-Pelsőczy Réka osztályában. Az Orlai produkció számos előadásában szerepelt és szerepel a Belvárosi színházban és a Jurányi Házban. Az Átriumban Bodó Viktorral is dolgozott a "Krakken művelet"-ben, továbbá címszereplője volt a Hatszín Teátrum „Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén” című előadásának. Színészként és rendezőként is dolgozik. Jack Keroack művéből Úton címmel írt és rendezett előadást az SZFE-n.  Az SZFE "Solaris" című produkciójával, melynek írója és rendezője, meghívást kapott 2016-ban a POSZT-ra. 2018-as rendezése a Grecsó Krisztián regényéből készült "Megyek utánad", amely a szegedi Thealter Fesztivál sikeres előadás volt. Ez utóbbi produkció 2019-től a Jurányi Ház siker darabja. A WELLHELLO együttes dalai által ihletett #sohavégetnemérős mozifilm szereplője.2018 tavaszán az RTL-KLUB műsorán futó „Tanár” című sorozat főszereplője volt. 2019-ben a Jurányi Inkubátorházban két új Orlai produkcióban is feladatot kapott. Címszereplője volt a "Mr. Sloan szórakozik" bemutatónak és jelenleg is látható a Kerékgyártó  István "Hurok" című művéből készült előadásban.A 2019/20-as évadban számos további színházi projektben dolgozik. Szereplője az Átrium "Egy,kettő, három" és az Örkény Színház "Hamlet" előadásainak. 2019 őszétől a Belvárosi színház "Szemünk fénye" előadásának szerepője ahol áprilistól az "Amy világa" című produkcióban is látható, amelyet Valló Péter rendezi. Ős Ászos, 16 évesen az ÁSZ TÁBOR 1.0 diákja volt már 2008-ban. Az Ász Drámaiskola tanára 2017-től. Az ÁSZ 2015 CHALLENGE 1.0 tábor megálmodója és csoportvezetője. 2020-ban hatodszor vezet csoportot az Ász Táborban. 

 

HÁLÓ ICH MÖCHTE SZÍNHÁZ MIT YOU MACHEN IN HUNGARIAN LANGUAGE, ON DÖRÖCSKE VON SOMOGY,
MIT GROSSE KREATIVE ENERGY UND LELKESEDÉSUNG OF TEATRICHE ARBEIT,
HOW KANN ICH CAPSLOCK OFFTURNEN?

Dékány Barnabás

Herczeg Adrienn formázott 

Herczeg Adrienn 2004-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Hegedűs D. Géza osztályában. 2007-ben Nívó-díjat kapott, a 2007/2008-as évadban neki ítélték a legjobbnői mellékszereplőnek járó Színikritikusok Díját. 2008-ban Szendrő-díjjal, 2009-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó„Legjobb női főszereplő” díjával ismerték el színészi munkáját.2009-ben Pécs Megyei Jogú Város neki ítélte a Városháza Emlékérmet. 2010-ben Soós Imre-díjat kapott.2011-2017-ig a Vígszínház társulatának tagja.Jelenleg a Vígszínház„Rendezés”,,a Pécsi Nemzeti Színház „Veszedelmes Viszonyok”  és Mecseki Tigris előadásában, ez utóbbiban a K2 Színház társulattal dolgozva, valamint  a Jurányi Inkubátorház „Bebújós” című produkcióiban. Látható továbbá a Kortalan Kortárs színházi sorozatban a Mozsár Műhelyben projektjében. 2018-as bemutatója az Öldöklés Istene, amely az Átriumban előadása. 2015-től a Pesti Magyar Színiakadémia tanára és tanít a Pécsi Művészeti Gimnáziumban színjátékot és ugyanitt a felnőttképzésen vers és prózát. A 2019/20-as évadban a Pécsi Nemzeti Színház több produkciójában játszik. Legújabb mozifilmje a Fomo. Szereplője a TV2 Minta apák sorozatának.

Én már nagyon várom , hiszen új kihívás elé nézhetek, azzal, hogy 7 napos challenge táborban vehetek részt!
Próbálom elképzelni milyen lesz, de most már tapasztalatból tudom, hogy mindig túltesz a fantáziámon!
Jó hely, jó emberek, kemény meló=Ász Challenge Tábor "CSINÁLJUK KÉSZRE"!

Herczeg Adrienn

TANÁR FOTÓK262 
 
1988-ban érettségizett Szegeden, a Radnóti Miklós Gimnáziumban, a Szegedi Nemzeti Színház Színészképző Stúdió növendéke lett. 1989-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, 1993-ban diplomázott.  Még főiskolásként lett tagja a Vígszínháznak 1991-ben. 1999-től 2003-ig a Szegedi Nemzeti Színház művésze volt. 2003–2017 között szabadfoglalkozású színész. 2017-től a tatabányai Jászai Mari Színház tagja. A színészeten kívül tánccal és koreografálással is foglalkozik. Játékfilmekben és tévéfilmekben játszik,  2019-től az RTL-KLUB "Jófiúk" és "Drága örökösök" sorozataiban játszik. Szinkronizál és rendez is. Legemlékezetesebb szinkronj a Karib-tenger kalózai mozifilmek Jack Sparrow kapitánya. Király Attila éveken keresztül vezetett csoportokat az Ász táborban. 2020-ban két éves szünet ütán tér vissza az Ász tanári csapatába.

Az Ász örök. Éreztem, hogy vissza kell térnem! Jó lesz, kemény lesz és egyszerre könnyű velem. Veletek!Várom, hogy újra csodákat alkossuk!

Király Attila

TOVÁBB OLVASOM