ÁSZ TeamAkikre számíthatsz

 

ÁSZ TEAM

 

ITT TALÁLHATOD 2022.01.01-től  a ÁSZ TÁBOR 2022 - "2X CHALLENGE"  TÁBORUNK TANÁRI KARÁT.
HA A TOVÁBB GOMBRA KATTINTASZ, MEGTEKINTHETED, HOGY KIK TANÍTOTTAK NÁLUNK AZ ELMÚLT 14 ÉV 19 TÁBORÁBAN. 

 

TANÁR FOTÓK2222
Gáspár András Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. Az ÁSZ Tábor művészeti vezetője immáron 13. éve. Az ÁSZ Drámaiskola alapítója, tanára. Évekig dolgozott az RTL KLUB műsorvezető-főszerkesztőjeként és a Magyar Televízió műsorvezetőjeként. A S.Ö.R. és G.Ö.R.CS. című előadásokban látható a Hatszín Teátrum színpadán,  ahol 2017-ben mutatták be az „Arian Mole újabb kínszenvedési a felnőttkor küszöbén” című rendezését. 2019-ben két színdarabot rendezett. A Pinceszínházban volt látható a "MEGHALLGATÁS" című pszichokrimije és a Szentendrei Teátrum ősbemutatója volt a "PETŐFI-JÁTÉK" című zenés játék, amelyből TV-játékot is rendezett. 2022-es színházi bemutatója volt a Mephisto, amely a Bethlen Téri színházban volt látható, s amelyben a TÁBORNAGY főszerepet alakította.  Ismert szinkronhang (pl. Amerikai Pite - Stifler; Jamie Oliver; Kung-fu Panda; Gulliver; Suicide Squad - JOKER). Az RTL-KLUB Barátok közt című szappanoperájában Petrik Gedeon ügyvédet formálta meg. 2016-ban a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó) fesztiválprogamjának programvezetője volt, azóta több színházi minifesztivál igazgatója volt. 2019/20-ban a TV2 "Minta apák" című sorozatának szereplője. Többször szerepelt a DUNA TV "Családi kör" című sorozatában.  2020-tól  Móra Könykiadó írója. Két könyve jelent meg eddig: a FÖLD 2 ZÁRÓVIZSGA sci-fi 2021-ben, míg 2022-ben a HÉJNÉLKÜLI disztópikus kalandregény.  A 2023-as Könyvhétre, júniusban érkezik harmadik regénye, a TISZTA című történelmi romantikus triller. Jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem doktori képzésének hallgatója.

Hogy miért szeretjük csinálni? Mert a fiatalok a jövő, a fiatalok a remény. Ha a tanítványaink a feje tetejére állított világot a talpára állítják, akkor mi is ott leszünk. Minden színházi alkotófolyamat egy energiaáramoltatás a világban. Energiákkal dollgozunk. A fiatalokban friss és újszerű. Kiszámíthatatlan. Csak bizonytalan ösvényeken érdemes kalandozni! A tanítványainkkal ezt tesszük. Világmegváltunk és kalandozunk, azaz: játszunk!

Gáspár  András

agi440x640 2  

Balázs Ágnes a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István osztályában. 2008 óta szervezője és vezetője az ÁSZ Színjátszó Tábornak. Az ÁSZ Drámaiskola vezetője, tanára.Színésznő, drámaíró, író, és zeneszerző. Évekig televíziózott. Számos film hősnőjének szinkronhangja. (Pl. Harry Potter - Bellatrix). 2003 óta jelennek meg könyvei. 2004 óta a Móra Könyvkiadó állandó szerzője. Népszerű Lufi-sorozata, amely számos általános iskolában kötelező vagy ajánlott olvasmány, a 2022-ben önálló sorozatban jelent meg. Több színdarabja mellett, "Andersen, avagy a mesék meséje" című zenés játéka számos hazai színház repertoárján szerepelt és Németországban három színház is játszotta a darab balett változatát. Társírója az "Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén" című színdarabnak, amelyet a Hatszín Teátrum mutatott be 2017-ben. 2019-ben "Meghallgatás" című színdarabját a Pinceszínház és "Petőfi-játék" című street work-out musicaljét a Szentendrei Teátrum mutatta be.  Honlapjának címe: www.balazsagnes.hu  

Kedves Táborozó! Nagy szeretettel várlak a 2023-as Ász Táborokban! Négy táborunk lesz, challengek-kel,játékkal, beszélgetéssel, színházcsinálással. Mint minden évben, nálam idén is a szabadság és a játékkedv a lényeg. Határátlépések következnek, erősekké és szemtelenekké válunk,
és nem lesz kérdés, hogy mindenkiben ott lakozik a tehetség. Új dimenziókba lépünk, együtt gondolkodunk,  alkotni az„érzelmek földjén”. Mert az "Ász tábor az érzelmek földje", ahogy egy ősrégi táborindulónk zengi!
Balázs Ágnes 
 

Balázs Ágnes


BARNI KÉP1 

Dékány Barnabás 2016-ban diplomázott színészként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Bagossy László-Pelsőczy Réka osztályában. Az Orlai produkció számos előadásában szerepelt és szerepel a Belvárosi színházban és a Jurányi Házban. Az Átriumban Bodó Viktorral is dolgozott a "Krakken művelet"-ben, továbbá címszereplője volt a Hatszín Teátrum „Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén” című előadásának. Színészként és rendezőként is dolgozik. Jack Keroack művéből Úton címmel írt és rendezett előadást az SZFE-n.  Az SZFE "Solaris" című produkciójával, melynek írója és rendezője, meghívást kapott 2016-ban a POSZT-ra. 2018-as rendezése a Grecsó Krisztián regényéből készült "Megyek utánad", amely a szegedi Thealter Fesztivál sikeres előadás volt. Ez utóbbi produkció 2019-től a Jurányi Ház siker darabja. A WELLHELLO együttes dalai által ihletett #sohavégetnemérős mozifilm szereplője.2018 tavaszán az RTL-KLUB műsorán futó „Tanár” című sorozat főszereplője volt. 2019-ben a Jurányi Inkubátorházban két új Orlai produkcióban is feladatot kapott. Címszereplője volt a "Mr. Sloan szórakozik" bemutatónak és játszott a Kerékgyártó  István "Hurok" című művéből készült előadásban.A Számos további színházi projektben dolgozott/dolgozik. Szereplője az Átrium "Egy,kettő, három" és az Örkény Színház "Hamlet" előadásainak. 2021-ben a NAGYKARÁCSONY című mozifilmben forgatott, amely a mozikban nagyot ment és a Netflix sikerfilmje. Ős Ászos, 16 évesen az ÁSZ TÁBOR 1.0 diákja volt már 2008-ban. Az Ász Drámaiskolában 2017-2020-ig tanított. Az ÁSZ CHALLENGE struktúra megálmodója és 2015 óta csoportvezető. 2020-ban elindította saját színházi műhelyét, melynek neve: SZPOT.  2023-ben kilencedszer vezet csoportot az Ász Táborban. 

 

Albertus Magnus (...) háromféle játékot különböztetett meg: 1. a "céltalan játékot" (...), amely fölszabadítjaa szellemet, csiszolja az elmét és - akárcsak a zene - nyájassá teszi a szívet.A második csoportba a "hasznos játékokat" (...) sorolta: ezek közé tartoztak a lovasjátékok,
amelyek a hon védelmét szolgálták. A harmadik csoportot a "megvetendő és szégyenteljes játékok" (...) képezték. Ezek vétkezésre csábítják az embereket. Közéjük számított a szerencsejáték és a színház.

- Wolfgang Behringe

 

Dékány Barnabás

11tanarok2022 


A színészettel és a színház világával az ÁSZ drámaiskolában és színjátszó táborban ismerkedtem meg.Balázs Ágnes és Gáspár András, nyolc éves koromtól terelgettek a Színművészeti Egyetem felé vezető utamon. Tanítottak, mentoráltak, támogattak a céljaim elérésében. Ugyanebben az időszakban a drámaiskolával párhuzamosan, tagja voltam a Fitos Dezső tánctársulatnak is, gyarapítva színpadi és a színpadi mozgással kapcsolatos tapasztalataimat. Érettségim után, 2016-ban nyertem felvételt a Színház-és Filmművészeti Egyetem prózai színész szakára, Pelsőczy Réka és Rába Roland osztályába. Osztálytársaimmal egy nagyon kemény, mozgalmas, tanulságos, motiváló, olykor elkeserítő, fárasztó, önmarcangoló, csalódott, elégedetlen, önelemző, „hegyre föl-völgybe le”, máskor boldog, bajtársias, testvéries, szeretetteljes, izgalmakkal és élményekkel teli öt évet tudhatunk a hátunk mögött. A kedvenc, osztályommal készült előadásaim:„Lakásavató” (Zenés előadás, Rendezte: Kocsis Gergely), „Hogyan találtak egymásra a nők és a férfiak” (fizikai színházi eladás, Rendezte: Hegymegi Máté), „Sirály” (Rendezte P. Réka és R. Roland), „Angyalok Amerikában” (Rendezte Ördög Tamás).További egyetemen készült előadások, amelyekre büszke vagyok:„Szépek és Átkozottak” (Rendezte Vadász Kriszta), „A Háromfejű Király (Rendezte Kenéz Ágoston), „Baszzsinat” (Rendezte Hevesi László).
Színházi gyakorlatomat a Katona József Színházban, a Belvárosi Színházban és a narratíva társulatban töltöttem. Ezen kívül több olyan produkcióban is részt vehettem, amelyek nem köthetők, kőszínházhoz vagy társulathoz. A Katonában készült előadások: „Az Ügy” (rendezte Ascher Tamás), „A Rozsdatemető” (Rendezte Máté Gábor), „Ha elmúlik öt év” (Rendezte Zsámbéki Gábor). A Belvárosiban készült előadások: „Kaktuszvirág” (Rendezte Novák Eszter), „Férjek és Feleségek” (Rendezte Szabó Máté), „Válaszfalak” (Rendezte Szabó Máté), „Budapest Te!” (Rendezte Pelsőczy Réka), és a még nem bemutatásra került „Redőny” (Rendező Ujj Mészáros Károly). 2020 óta tagja vagyok a Free-SZFE mozgalomnak és magában az egyetemfoglalásban is jelentős szerepet vállaltam. A közelmúlt eseményeinek következtében, diplomámat végül a Salzburg-i Mozarteum Művészeti Egyetemen vehettem át.Színészi pályámat szabadúszóként kezdem. Első szabadúszó évemben készült előadások:„A nevetséges Sötétség (Rendezte Dohy Balázs), „A”(Rendezte Laboda Kornél és Dékány Barnabás), végezetül pedig Mozart: „Don Giovanni”, amiben a címszerepet formálom meg. A színházon kívül, a film és a szinkron világában is dolgozom. Goda Kriszta rendezésben az „Ida Regénye” című filmet, amelyben főszerepet játszottam,  2022 december 23-án mutatta be a Duna Tv.

"Kedves Ászok! Várom az új találkozást és a közös munkát. Megtiszteltetés számomra, hogy diákból először szeniorrá,majd szeniorból tavaly csoportvezetővé lehettem. A következő nyáron is minden energiámmal és tudásommal azon leszek, hogy a 2023-as tábort, olyan felejthetetlen és fantasztikus élménnyé tegyük amilyenben nekem volt részem,minden egyes nyáron, amit ott töltöttem. Vidáman, lazán, keményen! Vállt vállnak vetve! Együtt! Amolyan Ászosan! Mintha hazatérnék..."

Rohonyi Barnabás

TOVÁBB OLVASOM

ÁSZ TEAM

 

ITT TALÁLHATOD AZON TANÁRAINK LISTÁJÁT, AKIK AZ ELŐZŐ ÉVEKBEN VELÜNK TARTOTTAK.

 

9

BALÁZS ÁGNES

író, színművész, drámatanár

Született 1967, március 25-én. Gyermekei: Barnabás és Bianka. Férje: Gáspár András.
A Brüsszeli Szabadegyetemen, majd
az ELTE bölcsészkarán magyar-francia szakon folytatott tanulmányait
követően
1993-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen,
Iglódi István osztályában. Pályafutását színészként
1991-ben kezdte a Nemzeti Színház társulatában,
ahol Shakespeare és Goldoni drámákban játszott főszerepet.
1994-től szabadfoglalkozású színművészként
játszott a Buda Stage, a Karinthy Színpad, a Vidám Színpad előadásaiban, és a TV2
műsorvezetője volt. Mint színpadi szerző 2001-ben mutatkozott be
a nagyközönségnek az Isteni show című musical szövegkönyvírójaként
és zeneszerzőjeként.
2003-tól íróként is dolgozik, évente jelennek meg könyvei. Jelenleg a Móra Könyvkiadó állandó szerzője.
Az ÁSZ Ifjúsági színjátszó tábor és az ÁSZ DRÁMAISKOLA
vezetője és tanára.

ISKOLÁK

• Analog Artists Akadémia, Budapest - forgatókönyvíró kurzus (2007)
• Színház- és Filmművészeti Egyetem - színész szak (1989-1993)
• Eötvös Loránt Tudomány Egyetem (ELTE), Budapest, magyar- francia szak
(1986-1988)
• Brüsszeli Szabadegyetem (1985-1986),Francia nyelv és irodalom szak

SZAKMAI TEVÉKENYSÉG

Drámatanár

ÁSZ színjátszókör 8-13 évesek számára
Leányfalu
ÁSZ színjátszó tábor (táborvezető-színésztanár)
ÁSZ DRÁMAISKOLA (drámatanár)


Írói,  drámaírói, dramaturgiai munkái


* LUFI ÉS A HAJMERESZTŐ SZERELEM - FELÚJÍTOTT KIADÁS
Móra Könyvkiadó, 2022
* A CSODAGOMB
Móra Könyvkiadó, 2021
* LUFI ÉS A BOSZORKÁNYFARSANG - FELÚJÍTOTT KIADÁS
Móra Könyvkiadó, 2021
* LUFI ÉS A ZŰRÖS VAKÁCIÓ - FELÚJÍTOTT KIADÁS
Móra Könyvkiadó, 2021
* A CSAVARGÓ KISAUTÓ ÉS MÁS TÖRTÉNETEK, Mesék örökmozgóknak sorozat 5,
Móra Könyvkiadó, 2021
* LUFI ÉS SZAMÓCA - FELÚJÍTOTT KIADÁS
Móra Könyvkiadó, 2021
* EGY ELSŐS VARÁZSNAPLÓJA
Móra Könyvkiadó, 2021
* PETŐFI-JÁTÉK street work-out musical
Pesti Magyar Színház, 2020
Szentendrei Teátrum, 2019
* MEGHALLGATÁS - pszichokrimi (színdarab)
PIinceszínház, Budapest, 2019
* AZ ÜGYETLEN BOHÓC ÉS MÁS TÖRTÉNETEK, Mesék örökmozgóknak sorozat 4,
Móra Könyvkiadó, 2019
* A SZÁGULDÓ HÓEMBER ÉS MÁS TÖRTÉNETEK - Mesék örökmozgóknak sorozat 3,
Móra Könyvkiadó, 2018 
*A PÖSZE NYUSZI ÉS MÁS TÖRTÉNETEK - Mesék örökmozgóknak sorozat 2, 
Móra Könyvkiadó, 2018
* A BESZÉLŐ KISKUTYA ÉS MÁS TÖRTÉNETEK - Mesék örökmozgóknak sorozat 1 
Móra Könyvkiadó, 2017
* ADRIAN MOLE ÚJABB KÍNSZENVEDÉSEI A FELNŐTTKOR KÜSZÖBÁN - színdarab Sue Townsend regénye nyomán  társszerzőként 
Hatszín Teátrum, 2017
* MESÉLŐ NYELVTAN SOROZAT 3. - KALÓZKALAND A SZÓFAJOK SZIGETEIN -
Móra Kiadó, 2017 
* MESÉLŐ NYELVTAN 2. - BOSZORKÁNYOS HAJSZA A SZÓFAJOK VILÁGÁBAN -
Móra Kiadó, 2016
* MESÉLŐ NYELVTAN 1. - HETEDHÉT HÁBORÚ A HANGOK FÖLDJÉN - Móra Kiadó, 2015
* A TÉSZTAPACSNI - Móra Kiadó, 2014
* NEVELETLEN ABC - Móra Kiadó, 2013
* LUFI ÉS A PÁRIZSI RANDEVÚ - regény, Móra Kiadó, 2012, 2015
* MESÉLŐ ABC - Móra Kiadó, 2012,2013, 2014, 2015
* RAKONCÁTLAN ROZI RAMAZURIORSZÁGBAN - meseregény, Móra Kiadó, 2012
* LUFI ÉS A HÓBARAJZOLT SZÍV - regény, Móra Kiadó, 2011,2013
* TORKOSTURPI ÉS A FELHŐGYÁR - meseregény, Móra Kiadó, 2011
* LUFI ÉS A NYOLCPECSÉTES TITOK - regény, Móra Kiadó, 2011,2012
* LUFI ÉSAZ ELCSERÉLT SZÜLETÉSNAP - regény, Móra Kiadó, 2010, 2012
* LUFI ÉS A HAJMERESZTŐ SZERELEM ­- regény, Móra Kiadó, 2009, 2011,2016
* ANDERSEN, avagy a mesék meséje - regény, Móra Kiadó, 2009,
* CSAKAZÉRTISJÁTÉK - színdarab egy felvonásban, 2009
– Budapesti Kamaraszínház,
Ericsson Stúdió
* ANDERSENS WELT - balett, Deutschen Oper am Rhein-Duisburg-Düsseldorf,
2008 és Meinfranken Theater - Würzburg, 2005
* LUFI ÉS A BOSZORKÁNYFARSANG - regény, Móra Kiadó, 2008, 2011
* LUFI ÉS A ZŰRÖS VAKÁCIÓ - regény, Móra Kiadó, 2007, 2009, 2011, 2016,
* A PIROS BICIKLI - színdarab egy felvonásban Ecséri Lilla és Heyman Éva
naplója nyomán a holokauszt áldozatainak emlékére, 2007
* ANDERSEN, AVAGY A MESÉK MESÉJE - televíziós játék, 2006
* LUFI ÉS SZAMÓCA - regény, Móra Kiadó, 2006,2008, 2010, 2012, 2014, 2017
* FELADÓ:FEKETE SZIVÁRVÁNY - regény, Móra kiadó, 2005, 2010
Az NKA „Édes anyanyelvünk" pályázat díjnyertes alkotása
* ANDERSEN, avagy a mesék meséje – forgatókönyv 2004,
A Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyv-írói pályázat 2. helyezettje
* ANDERSEN, avagy a mesék meséje - zenés színpadi játék 2003,
szövegkönyv, zene, dalszövegek
* ANDERSEN, avagy a mesék meséje - regény, Holnap kiadó, 2003,
* ISTENI SHOW - musical, 2001,
szövegkönyv, zene, dalszövegek, Nívódíj 2002
* PSYCHÉ MEGIDÉZÉSE - zenés játék, 1993, társszerző
* saját zenei szerzemények (CD, MC)

Fontosabb szerepei:

INKEN (Hauptmann: Naplemente előtt - Katona József Színház, Kecskemét),
HERMIA (Shakespeare: Szentivánéji álom - Várszínház),
ORSETTA (Goldoni: Chioggiai csetepaté - Várszínház),
PSYCHE (Balázs-Gáspár: Psyche megidézése - Vidám Színpad),
SAMANTHA (Jézusom, szerelmes vagyok! - Vidám Színpad),
SUZY (Early Frost-Karinthy Márton: Korai fagy - Karinthy Színpad),
ÉVA (Balázs-Gáspár: Isteni Show - Buda Stage, Vidám Színpad),

Televízió:

KISVÁROS (sorozat, női főszereplő),
SEGÍTS MAGADON! (műsorvezető TV2)

********

2

GÁSPÁR ANDRÁS
író, színművész, rendező, drámatanár

1970. augusztus 18 –án született. Felesége Balázs Ágnes író-színművész,
gyermekei: Dániel, Barnabás és Bianka. A Színház-és Filmművészeti Egyetemen
1993-ban végzett Iglódi István tanítványaként. Közben a Guildhall School (London)
színész szakán (1991), majd a British American Drama Academyn
(1992-1994 között) tanult. 1992-től a Nemzeti Színház tagja, majd szabadúszó.
Játszott a Komédiumban, a Karinty Színpadon,
a József Attila Színházban, a szegedi Nemzeti Színházban
a Buda Stagen,a Vidám Színpadon, Centrál Színházban,
a Budapesti Kamaraszínházban, Pesti Magyar Színházban. Jelenleg a Hatszín Teátrumban játszik a 2,5 évtizedes S.Ö.R. és a 2 évtizedes 
G.Ö.R.CS. előadásokban.
Színészi tevékenysége mellett, a saját vállalkozásban létrehozott
Psyché megidézése és az Isteni show című musical társrendezője és zeneszerzője,
szövegírója. 1994-től 2009-ig dolgozott a médiában műsorvezető- szerkesztőként.
Dolgozott az Msat, TV3, RTL-KLUB kereskedelmi
televízióknál és az MTV-nél.
Diplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi tagozatán,
mint közgazdász, majd a KKDSZ Akadémián, mint kulturális menedzser.
2009 januárjában szerezte szóvivő diplomáját a BKF szóvivő szakán.
2017-től rendezőként is dolgozik.
2020 tavaszától, a Móra könyvkiadó írója.

MUNKAHELYEK

2003- Magyar Televízió műsorvezető, riporter, szerkesztő– Derűlátók (2008/2009);
A holnap munkája (2008/2009) Infogeneráció; (2006/2007/2008) Info-vízió,
(2005/2006), Ne add fel! (2004/2005), MTV road-show (2003/04/05), Optimisták Klubja (2004),
Sasszem (2003-2004),Prézli(2003)
1998-2003 RTL-KLUB kereskedelmi televízió műsorvezető –főszerkesztő
Feladatok: műsorvezetés, műsorkészítés, kreatív munka, ötletgyártás és kivitelezés,
projektirányítás, a műsorkészítésben résztvevők, beosztottak munkájának irányítása,
kvíz-szerkesztés, üzleti kapcsolatok létesítése, ügyfelekkel és médiumokkal való
kapcsolattartás
Műsorok: Játékzóna (2002-2003), Való Világ interaktív (2002), Teleparti (2001-2002),
Csak egy szavadba kerül! (2000-2002), Joker (2000), Mire gondolok? (1999-2000),
Zenész (1998-1999) – zenés show
1994- 1997 A3, M-Sat, Tv3 – szerkesztő, riporter kereskedelmi szolgáltató műsorokban
1994 - szabadúszó színművész
1991-1994 Nemzeti Színház színművész

ÍRÓ

*  A HÉJNÉLKÜLI
Móra Könyvkiadó, 2021
* FÖLD 2 ZÁRÓVIZSGA, 
Móra Könyvkiadó, 2020

DRÁMATANÁR

ÁSZ IFJÚSÁGI SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR (alapító)
ÁSZ DRÁMAISKOLA (alapító)
KISPESTI KISSZÍNHÁZ - óraadó tanár
ÁSZ színjátszókör - Árpád Gimnázium, Budapest
ÁSZ színjátszó tábor (színésztanár)
Vörösmarty Gimnázium (1 szemeszter 2007-ben)

FŐBB SZÍNHÁZI SZEREPEK

2022 - Mephisto (Bethlen Téri Színház) - Tábornagy
2011-2012 - Mondod-e még a szót, szeretlek? - Komédium Színház
2009-2011 Csakazértisjáték– színdarab (Budapesti Kamaraszínház, Ericsson Stúdió)
2004-2010 Andersen, avagy a mesék meséje – zenés játék (Pesti Magyar Színház,
Szegedi Nemzeti Színház) - címszerep
2001-2003 Isteni show – musical (Buda Stage, Vidám Színpad) - Ádám
2000- G.Ö.R.Cs azaz Görögök Összes Regéi és Cselekedetei (Buda Stage, Vidám
Színpad) – főszerep
1997-1998 Doktor úr (József Attila színház) - Bertalan
1996-1997 Korai fagy (Karinthy Színpad) – Mike
1994 - S.Ö.R. azaz Shakespeare Összes Rövidítve - főszerep (Komédium, Buda Stage,
Vidám Színpad)
1993-1994 Jézusom szerelmes vagyok! – Ricardo zenés játék Nino Manfredi
rendezésében (Vidám Színpad)
1993-1995 Psyché megidézése – főszerep (Vidám Színpad, Kis Színház)
1993/94/98/99 Rocky Horror Show – Brad Majors (Vidám Színpad, Buda Stage)
1992-1993 Chioggiai csetepaté – Beppe (Várszínház)
1992-1993 Godspell (Várszínház)
1992-1993 Szentivánéji álom – Demetrius, majd Lysander (Várszínház)

SZÍNHÁZI ALKOTÓ ÉS PRODUCERI TEVÉKENYSÉG

2019 - Petőfi-játék (street work-out musical) - rendező (Szentendrei Teátrum, Magyar Színház)
2019 - Meghallgatás (pszichokrimi)- rendező (Pinceszínház, Budapest)
2017 - Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén  rendező (Hatszín Teátrum)
2010 - GRAMP - rendező (Pesti Magyar Színház; Bábszínház) 
2009 - Csakazértisjáték - társproducer
2001 – 2003 Isteni show – musical zene és dalszövegek társszerzője, producer
( Buda Stage, Vidám Színpad)
2000 – G.Ö.R.Cs Görögök Összes Regéi és Cselekedetei – társ-producer és rendező
(Buda Stage, Vidám Színpad)
1994 – S.Ö.R. Shakespeare Összes Rövidítve - társ-producer
1993 – 1995 Psyché megidézése – zenés játék zene, rendezés és producer (Vidám Színpad)

NÉHÁNY RENDEZÉSE DRÁMATANÁRKÉNT:

MINDANNYIAN MÁSOK VAGYUNK - zenés asszociációk Bródy János dalai nyomán
JUTALOMKIRÁNDULÁS - szürreális asszociáció egy székely népmese alapján
ÉLETMESÉK - asszociációk Tolsztoj meséire
VÍG VÉGJÁTÉKOK - Karinthy egyfelvonásosok
MINDENKI MÁSKÉPP CSINÁLJA - zenés asszociációk az LGT dalaira
A FAL - zenész asszociációk a Pink Floyd zenéjére
HULLÁM /A klasszikus film nyomán/
NE CIRKUSZOLJ! /Janikovszky Éva írásai nyomán/
ÁSZ STÍLUSGYAKORLATOK /Queneau nyomán/
ORWELL: ÁLLATFARM
BERG JUDIT: PÁRIS ALMÁJA
EMBERI ÁLLATSÁGOK /helyzetgyakorlatsor/
NEVETSÉGES HÉTKÖZNAPJAINK /Kishont Ferenc művei nyomán/
SZELEBURDI ABC MESÉK / Balázs Ágnes ki nem adott műve nyomán/
NEVELETLEN ABC MESÉK /Balázs Ágnes műve nyomán/
DÜRRENMATT: AZ ÖREG HÖLGY LÁTOGATÁSA
ESTI KORNÉL SZÜLETÉSE /Kosztolányi művei nyomán/
M. ENDE: MOMO
MODERN MESÉK /Helyzetgyakorlatsor/
KELL EGY CSAPAT! /Mándy I.-Czicó A. nyomán/

Továbbá:

AZ ÚJ GRUND (Molnár Ferenc műve nyomán)
ALKOTNI SZÜLETTÜNK! (zenés asszociációk a Popfesztivál dalaira)
JÁNOS VITÉZ
TOLDI
MAX ÉS MÓRICZ
PÁR PERC EGYPERC (Örkény egypercesei alapján)
MINDIG A FÉNYVE NÉZZ! (zenés asszociációk Ákos dalaira)
LÉLEKRÖNTGEN (zenés asszociációk Cseh Tamás dalaira)
KÁOSZ (Mika Myllyaho műve nyomán)
MOLIERE: KÉNYESKEDŐK
SHAKESPEARE: MACBETH
A 13 és 3/4 ÉVES ADRIAN MOLE KÍNSZENVEDÉSEI (Sue Townsend műve nyomán)
ADRIAN MOLE ÚJABB KÍNSZENVEDÉSEI (Sue Townsend műve nyomán)
ADRIAN MOLE KÜSZKÖDÉSEI A FELNŐTTKOR KÜSZÖBÉN
(Sue Townsend műve nyomán)


TV ÉS FILMSZEREPEK


2020 - BARBARA -  (WERK AKADÉMIA vizsgafilm; rendező: Fogarasi Eszter)
2019/2020 - Minta apák - Igor (TV2 napi sorozata 1/2/3 évad)
2015 - A SZENT GRÁL - Noé (BKF vizsgafilm; rendező: Nemes Sándor)
2015 - A RÓKA MEGESZI A GÓLYÁT - Férj (BKF vizsgafilm; rendező: Bagyinszki Valéria)
2014/17 - BARÁTOK KÖZT - Petrik Gedeon (RTL-KLUB sorozat)
2014 LÉPÉSELŐNY - Bob (BKF vizsgafilm; rendező:Simon Alex)
2014 HUSZÁRUGRÁS - Ritter (BKF vizsgafilm; rendező: Laczkó Dóra)
2013 MÉZ - főszerep - stici (BKF vizsgafilm; rendező: Egressy Tamás)
2013 HAT SZÁL GYUFA- Rubnyikov (BKF vizsgafilm; rendező: Jancsó Dániel Tamás)
2012 DROGPREVENCIÓ (rendező: Barnóczky Ákos)
2011 LOG-IN - epizódszerep (film; Rendező: Bardóczky Ákos)2009 Az ALEF LABIRINTUSA – főszerep (rendező: Király Tamás)
2007 Budapest 107 - Dorka könyve (pilot)– főszerep (TV filmsorozat; rendező: Alex Nemetz)
2007 Ördögi kör – főszerep (kísérleti film; Rendező: Deák Péter)2001 Rendőrsztori – főszerep (TV2 kereskedelmi televízió)
1999 Európa expressz – főszereplő (mozifilm; rendező:Horváth Csaba)
1996 Tamás és Juli – szereplő (mozifilm; rendező:Enyedi Ildikó)
1989-1990 Angyalbőrben - szereplő(MTV) 

2019kepek126

DÉKÁNY BARNABÁS
színművész, rendező,
a SZPOT színházi alkotóműhely vezetője

1991-ben született Budapesten.
Általános iskolai tanulmányait a szentendrei
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban végezte.
A gimnázium után fél évet a BGE kommunikáció és médiatudomány szakán tanult.
2011-2016 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt.
2016-tól szabadúszóként dolgozik, rendszeresen szerepel a Belvárosi Színház
és az Átrium előadásaiban.
Drámatanárként dolgozott az Ász Drámaiskolában, csoportvezető nyaranta
az Ász Ifjúsági Színjátszó táborban, és a SZPOT színházi műhely alapítója,
vezetője 2021-től.

SZÍNHÁZI RENDEZÉS

2021 - Znajkay Zsófi: A - társrendező (MU színház)
2018 – Grecsó Krisztián: Megyek utánad – rendező (Jurányi Ház)
2016 – Úton – író, rendező (Színház-és Filmművészeti Egyetem)
2015 – Solaris - író, rendező (Színház-és Filmművészeti Egyetem)


FŐBB SZÍNHÁZI SZEREPEK

2021 - Amy világa - színművész (Belvárosi Színház; rendező: Valló Péter)
2021 - Csend-etűdök - (Szkéné Színház; rendező: Szokol Jutka)
2019 – Hurok – színművész (Jurányi Ház; Rendező: Bagossy László)
2019 – Mr. Sloan szórakozik – címszerep (Jurányi ház; Rendező: Guelmino Sándor)
2018 – Krakken művelet – szereplő (Átrium; rendező: Bodó Viktor)
2018 – Egerek és emberek – szereplő (Budaörsi Latinovits Színház; rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám)
2017 – Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén – címszereplő (Hatszín Teátrum; rendező: Gáspár András)
2017 – Love. love. love – szereplő (Belvárosi Színház; rendező: Réthly Attila)
2016 – Rómeó és Júlia – Rómeó (Budaörsi Latinovits Színház; rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám)
2016 – Egy fenékkel két lovat – szereplő (Belvárosi Szyínház; rendező: Pelsőczy Réka)
2016 – Egy, kettő, három – szereplő (Átrium; rendező: Znamenák István)
2016 – Úton – író, rendező (Színház-és Filmművészeti Egyetem)
2016 – Solaris - író, rendező (Színház-és Filmművészeti Egyetem)
2015 – Babahajó – szereplő (TÁP SZÍNHÁZ, rendező: Vajdai Vilmos)
2015 – Száll a kakukk fészkére - szereplő ( Belvárosi Színház; rendező: Znamenák István)
2014 – Hamlet - szereplő (Örkény Színház; rendező: Bagossy László)

TV ÉS FILM SZEREPEK

2021 – Nagykarácsony – filmszerep (rendező: Tiszeker Dániel)
2020 – Mellékhatás – szereplő (1. évad – RTL-KLUB)
2019 – Apró mesék – filmszerep (rendező: Szász Attila)
2018 – Napszállta – filmszerep (rendező: Nemes Jeles András)
2018 – A tanár – szereplő (1. évad – RTL-KLUB)
2017 - I´m a creep – szereplő  (rendező: Alex Lazarev)

2016 - #sohavégetnemérős – filmszerep (rendező: Tiszeker Dániel)
2015 – Ketten Párizs ellen – szereplő (TV film – MTVA)

*******

 KORÁBBI ÁSZ TANÁRAINK RÉSZLETES ÖNÉLETRAJZAI

herczeg adrienn3

HERCZEG ADRIENN
színművész,mesterségtanár

Herczeg Adrienn 2004-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Hegedűs D. Géza osztályában.
Diplomaszerzés után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött.
2007-ben Nívó-díjat kapott, a 2007/2008-as évadban neki ítélték a legjobb női mellékszereplőnek járó Színikritikusok Díját.
2008-ban Szendrő-díjjal, 2009-ben a Pécsi Országos Színházi Találkozó
„Legjobb női főszereplő” díjával ismerték el színészi munkáját.
2009-ben Pécs Megyei Jogú Város neki ítélte a Városháza Emlékérmet. 2010-ben Soós Imre-díjat kapott.
2011-2017-ig a Vígszínház társulatának tagja.
2015-től a Pesti Magyar Színiakadémia tanára
Játszott  a Kortalan Kortárs színházi sorozat a Mozsár Műhely projektben is.
A Pécsi Nemzeti Színház  előadásainak szereplője, játszik Jurányi Inkubátorház „Bebújós” című produkciójában,  a Francia Rúdugrásban és az Átrium "Öldöklés istene" előadásban.
2020-ban a Szkénében is játszik.
2017-től tanít a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, 2019-ben a Pécsi Felnőtt Színészképzésen osztályfőnök.
2019-ben forgatott a FOMO című mozifilben és a TV2 Minta apák sorozatában. 2020-ban az RTL KLUB  Mellékhatás című sorozatának szereplője.

Díjai

Nívó-díj (2007)
Színikritikusok Díja – A legjobb női mellékszereplő (2007/2008)
Szendrő-díj (2008)
IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó – A legjobb női főszereplő (2009)
Városháza Emlékérem - Pécs Megyei Jogú Város (2009)
Soós Imre-díj (2010)
Megyei Prima Primissima-díj (2010)

Felhőfi Kiss László

FELHŐFI-KISS LÁSZLÓ
színművész, rendező, író, mesterségtanár, díszlettervező

 

MESTERSÉGTANÁR

Színművész növendékek, hallgatók számára színészmesterség oktatás, vizsgaelőadás megrendezése, megírása.

Pesti Magyar Színiakadémia, Magyar Színház, Budapest; Kaposvári Egyetem, Művészeti Tanszék, Színész Szak, Kaposvár; Gór-Nagy Mária Színitanoda, Budapest.

RENDEZŐ, ÍRÓ, TERVEZŐ

Független, alternatív színházakban előadások megrendezése, színdarabok írása, díszletek és jelmezek megtervezése.

Dominó Színpad, Szkéné Színház, Utolsó Vonal Társulat, Női Vonal, Sub Rosa Társulat, KOMA Társulat, Neptun Brigád, Budapest.

RENDEZŐ, ÍRÓ

Hivatalos kőszínházakban előadások megrendezése, megírása.

Békésmegyei Jókai Színház, Békéscsaba; Csiky Gergely Színház, Kaposvár; Budaörsi Játékszín, Budaörs; Pinceszínház, Budapest.

 

SZÍNMŰVÉSZ

Független, alternatív színházakban és alkotócsoportokban készülő előadások szereplője.

Dominó Színpad, Szkéné Színház, Utolsó Vonal Társulat, Komedi Franc’ez Társulat, Holdvilág Kamaraszínház, P’Art Társulat, Sub Rosa Társulat, Arvisura Társulat, Picaro Produkciós Műhely, Budapest.

Vendégszereplések:

Románia: Kolozsvár, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Nagyvárad, Arad

Oroszország: Moszkva,

Lengyelország: Krakkó

Németország: Köln

Szerbia: Szabadka, Zenta

Bulgária: Szófia

Csehország: Prága

Hivatalos kőszínházakban eljátszott szerepek.

Józsefvárosi Színház, Budapest; Nemzeti Színház, Budapest; Vígszínház, Budapest; Pinceszínház, Budapest; Nemzeti Színház, Miskolc; Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza; Csiky Gergely Színház, Kaposvár; Bárka Színház, Thália Színház, Budapest;  Centrál Színház Budapest.

Vendégszereplések:

Oroszország: Moszkva

Észtország: Tallin

Németország: Berlin

 

Munkahelyek:

1986-1989-ig a Népszínház tagja, Budapest

1989-1990-ig szabadúszó színész

1990-1992-ig a Miskolci Nemzeti Színház tagja voltam, itt kaptam meg a végleges színművész működési engedélyt, a C. Gozzi: Szarvaskirály (R: Szász János) című színdarabban játszott főszerep után.

1992-1993-ig szabadúszó színész és rendező

1993-1997-ig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagja voltam.

1997-től ismét szabadúszó színész és rendező vagyok.

1989-1991-ig a Hold Színháza (vezette: Malgot István) tagja voltam.

1989-ben alapító tagja voltam az Utolsó Vonal Színházi Érdektömörülésnek és 1991-től elnöke az Utolsó Vonal Művészeti Alapítvány kuratóriumának.

1990-1997-ig  a Komedi Franc Ez nevű színtársulatnak voltam alapító tagja.

 

*************


4 2

BENKŐ NÓRA
színművész


Benkő Nórának hívnak, Budapesten élek.

Kezdetben azt hittem, magyar-francia szakos tanár leszek (el is végeztem az ehhez szükséges tanulmányokat),

de nagy álmomról, a színházról nem tudtam lemondani. Egyetemista éveim alatt a Szkéné Színház

Arvisura Társulatában játszottam, fantasztikus előadások és összetartó közösség helye volt ez.

1995-ben felvettek a Színművészetire, ott Horvai István és Máté Gábor osztályába jártam.

Küzdelmes, izgalmas, impulzussokkal teli évek voltak. Iglódi István hívott 1999-ben az akkori Nemzeti Színházba.

Azóta is itt vagyok társulati tag, bár a Hevesi Sándor téri épületet most Magyar Színháznak hívják.

2001-ben műsorvezetője lettem a TV2-nek, a Reggeli műsort ( Borsodi Beach, Lazac), majd gyerekműsorokat vezettem

( Sajtkukac, Babaház, Babavilág).

2003-ban születtek ikerfiaim, Ábel és Marcell, akik számomra a legfontosabbak az életben.

Készítettem 2005-ben egy gyerekeknek szóló albumot, melyen Lackfi János és Tóth Krisztina írásai vannak megzenésítve.

Jelenleg a Magyar Színházban játszom és Márai Sándor Füves könyvéből készült önálló estemmel járom az országot.

A Színművészeti Egyetem drámapedagógia szakán elvégezve színházpedagógusként drámafeldolgozó foglalkozást vezettem színházamban,

és jelenleg a Pesti Magyar Színház Akadémiájának vezetője vagyok.

*************

***********

5

KIRÁLY ATTILA
színművész, koreográfus, rendező

1970. augusztus 25-én született Szegeden. 1993-ban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett színész diplomát.
1991-1999 között a Vígszínház tagja volt. 1995-ben megalapította a Figurák Tánccsoportot.

1998-tól Alföldi Róbert állandó alkotócsapatának tagja.
2000-2003 között a Szegedi Nemzeti Színház tagja.
2001-ben Nyitrán, Szlovákiában 2003-2004 telén pedig az USA-beli Portlandben koreografált.

2003 óta szabadúszó színész és koreográfus.

Dolgozik a Szolnoki Szigligeti Színház, a kassai Thália Színház, valamint a Budapesti Kamaraszínház produkcióiban.

*********************

3

DÉKÁNY BARNABÁS
színművész, rendező

2011-2016 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. 2016-tól szabadúszóként dolgozik,
rendszeresen szerepel a Belvárosi Színház és az Átrium előadásaiban.

2016-ban diplomázott színészként a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Bagossy László-Pelsőczy Réka osztályában.
Játszik a Belvárosi Színház "Száll a kakukk fészkére" (Billy), Egy fenékkel két lovon (Alan Dangle),és „Love, Love, Love” (Jamie) előadásaiban. 

Az Átrium Egy, kettő három című előadásaiban szerepel, továbbá címszereplője a Hatszín Teátrum „Adrian Mole újabb kínszenvedései a felnőttkor küszöbén” című előadásának. Játszotta Rómeót a Budaörsi Latinovits Zoltán Játékszín előadásában "Rómeó és Júlia" előadásában,  és itt jelenleg az "Egerek és emberek"-ben szerepel.Színészként és rendezőként visszatért az SZFE-re, a Jack Keroack művéből Úton címmel írt és rendezett előadást. 

Az SZFE "Solaris" című produkciójával, melynek írója és rendezője, meghívást kapott 2016-ban a POSZT-ra.

A WELLHELLO együttes dalai által ihletett #sohavégetnemérős mozifilm szereplője.

2018 tavaszán az RTL-KLUB műsorán futó „Tanár” című sorozat főszereplője.

Ős Ászos, 16 évesen az ÁSZ TÁBOR 1.0 diákja volt 2008-ban.

Az Ász Drámaiskola tanára 2017-től.
Az ÁSZ 2015 CHALLENGE 1.0 tábor megálmodója és csoportvezetője. 2018-ban negyedszer vezet csoportot az Ász Táborban.

Filmjei: "Sohavégetnemérős" (2017)

TV: A Tanár (2018)

 

VENDÉGTANÁRAINK VOLTAK MÉG

ATLASZ GÁBOR - pantomim- és mozgásművész (2 tábor)
SZALAI KRISZTA - színművész (2 tábor)
LÉTAY DÓRA - színművész (1 tábor)
KISS ESZTER - színművész (3 tábor)
HÁDA JÁNOS- színművész (2 tábor)
HAJDÚ STEVE - színművész (1 tábor)
KÁLLOY MOLNÁR PÉTER- színművész (2 tábor)
POKORNY LIA- színművész (2 Tábor)
KÁLID ARTÚR- színművész (1 tábor)
MURÁNYI TÜNDE - színművész (1 tábor)

SENIORAINK  voltak 2017-ben

seniorok 2016


SENIORAINK 2016-ban

      PÁLYA POMPÓNIA   GÁSPÁR DÁNIEL   ARADI LILIÁNA       TÓTH KATA         GÁCS BENCE

                                                       

KORÁBBI SENIORAINK

    MOLNÁR ANCSI           DÉKÁNY BARNABÁS       GÁSPÁR DÁNIEL     RÁKÓCZI BARBARA

                                                                                            TÓTH NOÉMI                GÁCS BENCE            TÓTH KATA         

RÁKÓCZI BARBARA

 ........................................................................................

Senioraink voltak még:

     CSERKÓ ZSOLT, MISI ZSÓFI,

POSTA MARIANNA , MÁTÉ BERNADETT, SZIKORA BALÁZS,

ÉGENI NIKOLETT, DEÁK PÉTER, HORVÁTH KRISTÓF, MOLNÁR ÁGNES

 

KÖSZÖNJÜK!

VISSZA A LAP TETEJÉRE